Säännöt

SÄÄNNÖT 2018

(Sääntöihin saattaa tulla vielä pieniä tarkennuksia, jotka kerrotaan kuitenkin kipparikokouksissa)

1. KILPAILUOHJELMA

Osakilpailuja on kuusi (6), joista viiden parhaan pisteet lasketaan kokonaiscupin loppupisteisiin. Neljässä osakilpailussa kilpailualue on Lieko-, Rauta- ja Kulovedellä. Kilpailukeskus sijaitsee Sastamalassa Sylvään rannassa, Laiturikahvilan läheisyydessä. Parkkialueena Sylvään koulun P-alue. Sastamalan osakilpailujen kilpailujen järjestäjänä toimii Vammalan Urheilukalastajat ry:n vetouistelujaosto.

Kaksi osakilpailua pidetään Säkylän Pyhäjärvellä. Ensimmäisestä Pyhäjärven osakilpailusta vastaa Ala-Satakunnan Vetouistelijat ry ja toisesta Vammalan Urheilukalastajat ry:n vetouistelujaosto tarvittaessa toinen toistaan auttaen.


Majava Cup osakilpailut 2018

1. Su 17.6.2018 klo 11.00 - 18.00, viiden kalan kilpailu/laji*
(Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)

2. La 30.6.2018 klo 10.00 - 17.00 
(Säkylän Pyhäjärvi, Laivaranta Katismaa), katso Säkylän säännöt!

3. La - Su 14.-15.7.2018 klo 18.00 - 06.00, yökilpailu
(Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)

4. La 4.8.2018 klo 14.00 - 21.00, viiden kalan kilpailu/laji *
(Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)

5. La 15.9.2018 klo 11.00 - 18.00 
(Säkylän Pyhäjärvi, Laivaranta Katismaa), katso Säkylän säännöt!

6. La 6.10.2018 klo 10.00 - 16.00, viiden kalan kilpailu/laji *
(Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)


*ns. viiden kalan kisassa tulokseen huomioidaan vain max 5 kpl kunkin kalastettavan
kalalajin (kuha, hauki, ahven, toutain, lohikalat) edustajaa.


2. ALAMITAT JA KERTOIMET KILPAILUKOHTAISESTI

1. Su 17.6.2018 klo 11.00 - 18.00, viiden kalan kilpailu, (Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)

Kuha 43 cm kerroin 3
Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 6
Toutain 55 cm kerroin 2
Lohikalat 61 cm kerroin 5

2. La 30.6.2018 klo 10.00 - 17.00 (Säkylän Pyhäjärvi, Laivaranta Katismaa)

Tässä kilpailussa erilliset säännöt, varmentuu viimeistään kipparikokouksessa!  

Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 5
Lohikalat 61 cm kerroin 5

3. La - Su 14.-15.7.2018 klo 18.00 - 06.00, (Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)

Kuha 43 cm kerroin 5
Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 4
Toutain 55 cm kerroin 2
Lohikalat 61 cm kerroin 5

4. La 4.8.2018 klo 14.00 - 21.00 (Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta), viiden kalan kilpailu

Kuha 43 cm kerroin 4
Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 5
Toutain 55 cm kerroin 2
Lohikalat 61 cm kerroin 5

5. La 15.9.2018 klo 11.00 - 18.00 (Säkylän Pyhäjärvi, Laivaranta Katismaa) 
Tässä kilpailussa erilliset säännöt, varmentuu viimeistään kipparikokouksessa!  Kilpailussa saa olla vedossa yhtä aikaa korkeintaan 10 siimaa. Vieheiden määrä saa olla korkeintaan kaksi viehettä yhtä siimaa kohti.

Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 5
Lohikalat 61 cm kerroin 5

6. La 6.10.2018 klo 10.00 - 16.00 (Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta), viiden kalan kilpailu

Kuha 43 cm kerroin 5
Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 4
Toutain 55 cm kerroin 2
Lohikalat 61 cm kerroin 5

Vuoden 2018 kuusi parasta venekuntaa saa paikan vuoden 2019 SM-kilpailuihin. Kokonaispistemäärä saadaan kerrottuna kokonaissaaliin paino (g) edellä mainittujen kertoimien mukaisesti. Cupin ensimmäisessä osakilpailussa (17.6.) huomioidaan vain viisi kalaa/kalalaji. Tasapisteisiin päädyttäessä ratkaisee mittakelpoisten kalojen lukumäärä. Jos määräkin on sama, sijoitus ratkaistaan arvalla. Lisäksi cupin neljännessä osakilpailussa (4.8.) ja kuudennessa osakilpailussa (6.10.) huomioidaan viisi kalaa/ kalalaji. Tasapisteisiin päädyttäessä ratkaisee mittakelpoisten kalojen lukumäärä. Jos määräkin on sama, sijoitus ratkaistaan arvalla.

Osakilpailun voittaja saa 30 pistettä, toiseksi sijoittunut 29 pistettä, kolmonen 28 pistettä jne. Kaikki mitallisia kaloja punnitukseen tuoneet saavat vähintään yhden pisteen. Ilman mitallisia kaloja jääneet saavat 0 pistettä. Jokaisesta osakilpailusta jaetaan erikseen kaikille osallistujille 3 osallistumispistettä.

Jos cupin kokonaispisteissä päädytään tasapisteisiin, ratkaisee ykkössijojen määrä. Jos ykkössijojen määrä on sama, ratkaisee kakkossijojen määrä jne. Cupin yhteispisteisiin huomioidaan viiden parhaan osakilpailun pisteet.

Jokaisen venekunnan on ilmoitettava etukäteen kipparin ja varakipparin nimi. Osakilpailun sijoituspisteet saadakseen on vähintään toisen oltava kisassa mukana. Varakippari voi olla venekunnan kipparina kahdessa osakilpailussa.

3. JOUKKUEKILPAILU

Vuoden 2018 joukkuekilpailun voittaja edustaa Majava Cupia vuoden 2019 SM-kilpailuissa. Joukkueen muodostaa korkeintaan kolme venekuntaa.  Joukkuekilpailussa lasketaan joukkueen pistesaalis viidestä parhaasta osakilpailusta yhteen. Eniten pisteitä kokoon saanut joukkue on voittaja. Jos päädytään tasapisteisiin, ratkaisee joukkueen eniten pisteitä kerännyt venekunta.  Jos sekin on tasan, ratkaisee toiseksi parhaan venekunnan pisteet jne.  Jos nekin ovat tasan, voittaja ratkaistaan arvalla. Joukkuekilpailun osallistumismaksu on 45 € / joukkue. Joukkuekilpailussa kolme parasta joukkuetta palkitaan: 1. 450€, 2. 300€ ja 3. 150€ arvoisella palkinnolla (tavara tai lahjakortti). Joukkuekilpailuun voi ilmoittautua ennakkoon: markus.rantanen86(at)gmail.com. Ilmoittautumisajalla ei ole takarajaa, mutta vain ilmoittautumisen jälkeisten osakilpailujen pisteet lasketaan mukaan.

4. RAJOITUKSET JA MUUT SÄÄNNÖT

(Säkylän Pyhäjärven kilpailuissa kilpailukohtaisia sääntöjä)

Kilpailun aikana vedossa saa olla korkeintaan kahdeksan siimaa. Käytännössä siis kahdeksan vapaa tai kuusi vapaa ja kaksi ”jäykkää” tai seitsemän vapaa ja yksi ”jäykkä”. Maksimissa on sallittu kaksi koukullista viehettä /siima. Säkylän Pyhäjärvellä saa olla vedossa yhtä aikaa korkeintaan 10 siimaa ja kaksi koukullista viehettä /siima.

Sastamalassa plaanareiden etäisyys veneestä max. 20 metriä eli kokonaisleveys max. 40 metriä. Säkylässä tätä ei ole rajoitettu.

Kilpailun aikana toisen veneen kohtaaminen on sallittu vain hätätapauksessa.

Punnitukseen saa tulla ainoastaan siihen osoitettua reittiä. Muualta punnitukseen tulevat hylätään. Tarkennukset kipparikokouksessa.

Lakisääteisesti alamittaisen kalan tuominen punnitukseen johtaa koko kilpailusuorituksen hylkäämiseen. Vammalan seudun kalastusalueen alamitta kuhalle on 42 cm ja lohikaloille 60 cm sekä Säkylässä että Vammalassa.

Kolmen alle kisamittaisen kalan tuominen puntarille aiheuttaa suorituksen hylkäämisen.

Kalat punnitaan pyöreinä. Kalojen tulee olla kuolleita ja verestettyjä ennen punnitukseen tuomista.

Kalat mitataan suu kiinni, leuan kärjestä suoraksi ojennetun, yhteen puristetun, pyrstöevän kärkee kuten asetus ohjeistaa.

Kilpailupaikalla ja vesillä tulee noudattaa siisteyttä. Tyhjät tölkit ja muut roskat eivät kuulu järveen. Kilpailijoille jaetaan tätä varten tarvittaessa roskapussit (muovipussi).

Kilpailun lähdössä ja puntarille tullessa suositellaan käytettäväksi alhaisia nopeuksia. Huomioi kisan aikana vesistön muu liikenne. Veneilyväylällä vetäminen on kielletty. Väylän voi ylittää vetämällä.

Kilpailun aikana rantautuminen muualle kuin kilpailukeskukseen on sallittu vain hätätapauksessa, esim. sääolojen niin vaatiessa sekä kilpailujohtajan erillisellä luvalla.

Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan ja huolehtii, että vene ja miehistö ovat asianmukaisesti varustettuja ja asianmukaisessa kunnossa. Häiritsevästi humalassa punnitukseen tulo johtaa koko kilpailusuorituksen hylkäämiseen.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus sääntömuutoksiin, joista tiedotetaan erikseen kipparikokouksessa.

Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy 45 minuuttia ennen kilpailuajan alkamista.

Kilpailun järjestäjillä on oikeus tarkistaa osallistujien veneet ennen kilpailun alkua.

Kipparikokous alkaa heti ilmoittautumisen päätyttyä.

Punnitus alkaa viimeistään 15 min siirtymäajan päättymisen jälkeen.

Järjestäjä nimeää jokaiseen osakilpailuun kolmihenkisen jyryn.

Kalastusvälineet, mukaan lukien plaanarit ja takilat saa laskea veteen vasta kilpailuajan alkamisen jälkeen.

Kalastusvälineet, mukaan lukien plaanarit ja takilat tulee olla ylösnostettuna ennen kilpailuajan täyttymistä.

Mittaukseen tuotu alamittainen kala jää järjestäjille.

Muista väistämisvelvollisuudet samanarvoisten alusten kohdatessa!
                                                   

Kohtaaminen

Vasemmalta tuleva väistää

Ohittaminen
Lähde:http://www.nsmp.net/vk/html/avomeri.html

5. OSALLISTUMISMAKSU

Osallistumismaksu vuodelle 2018 on 40€ / osakilpailu / venekunta tai 230€ / venekunta ennakkoon. Säkylän Pyhäjärven kilpailumaksu on sama 40€ / venekunta. Kilpailumaksu Sastamalassa on noussut kalastusalueen kilpailumaksun nousemisesta johtuen. Emme saa enää alennusta paikallisen luvan lunastamisesta, vaan kalastusalue perii saman maksun kaikilta osallistujilta.

Ennakkomaksu sisältää kaikki 6 osakilpailua. Mikäli kilpailumiehistön jäsenet ovat kaikki alle 20-vuotiaita (1998 tai jälkeen syntyneet) on Majava-cupiin osallistuminen maksutonta.

Maksaa voit etukäteen tilille: VUK/vetouistelujaosto FI34 5661 0120 0116 13. Ennakkomaksun tulee olla maksettuna ennen ensimmäisen osakilpailun (17.6.2018) alkua. Ota ensimmäisen osakilpailun ilmoittautumiseen mukaan kuitti maksusta!

6. HARJOITTELU KILPAILUALUEELLA

Sastamala: Vammalan seudun kalastusalueen vetouistelulupa. (Lupia saa mm. Kyläkauppa M-Maisa Oy:ltä Karkusta, Häijään Urheilutarvikkeesta, Vammalan Villihinnasta tai Nokian Kalakaavusta.) Luvat voi maksaa myös suoraan verkkokauppaan. Lisätietoja saa kalastusalueen nettisivuilta: http://www.kalapassi.fi/selaus/4 tai http://www.vammalanseudunkalastusalue.net/myyntipaikat.html. Maksujen linkit löytyvät myös Majava Cupin blogisivuilta (http://majavacup.blogspot.fi/ tai www.majavacup.fi ).

Säkylä: Pyhäjärvelle harjoittelulupia saa mm. osoitteesta http://kauppa.sakylanpyhajarvi.fi/ tai paikalliselta asiamieheltä http://www.sakylanpyhajarvi.fi/d/node/31.

KAIKILLA kisaan osallistuvilla on oltava valtion kalastonhoitomaksu suoritettuna, nämä tarkastetaan kisojen yhteydessä. Kilpailuihin liittyvistä asioista tiedotetaan Majava Cup blogissa (http://majavacup.blogspot.com tai www.majavacup.fi ), Majava Cupin Facebook ryhmässä sekä vetouistelu.comin kilpailut alueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti