Säännöt

SÄÄNNÖT 2020

(Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin, mahdolliset muutokset tarkennetaan kipparikokouksissa)

1. KILPAILUOHJELMA

Osakilpailuja on viisi (5), joista neljän parhaan pisteet lasketaan kokonaiscupin loppupisteisiin. Kolmessa osakilpailussa kilpailualue on Lieko-, Rauta- ja Kulovedellä. Kilpailukeskus sijaitsee Sastamalassa Sylvään rannassa, Laiturikahvilan läheisyydessä. Parkkialueena Sylvään koulun P-alue. Sastamalan osakilpailujen kilpailujen järjestäjänä toimii Vammalan Urheilukalastajat ry:n vetouistelujaosto.

Kaksi osakilpailua pidetään Säkylän Pyhäjärvellä. Molemmissa Säkylän osakilpailuissa on vuodelle 2020 vara päivä eli sunnuntai. Ensimmäisestä Pyhäjärven osakilpailusta vastaa Alasatakunnan Vetouistelijat ry ja toisesta Vammalan Urheilukalastajat ry:n vetouistelujaosto tarvittaessa toinen toistaan auttaen.


Majava Cup osakilpailut 2020


1. Suvi-uistelu La 27.6.2020 klo 10.00 - 17.00 (Varapäivä su 28.6.)
(Säkylän Pyhäjärvi, Laivaranta Katismaa), katso Säkylän säännöt!

2. Kalaneuvos Kuhauistelu La - Su 11.-12.7.2020 klo 18.00 - 06.00, yökilpailu
(Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)

3. Happy Angler -uistelu La 15.8.2020 klo 14.00 - 21.00, viiden kalan kilpailu/laji *
(Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)

4. Daiwa Uistelu La 12.9.2020 klo 11.00 - 18.00 (Varapäivä su 13.9.)
(Säkylän Pyhäjärvi, Laivaranta Katismaa), katso Säkylän säännöt!

5. Sastamarine Uistelu La 3.10.2020 klo 10.00 - 16.00, viiden kalan kilpailu/laji *
(Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta)


*ns. viiden kalan kisassa tulokseen huomioidaan vain max 5 kpl kunkin kalastettavan
kalalajin (kuha, hauki, ahven, toutain, lohikalat) edustajaa.


2. ALAMITAT JA KERTOIMET KILPAILUKOHTAISESTI


1. Suvi-uistelu La 27.6.2020 klo 10.00 - 17.00 (Säkylän Pyhäjärvi, Laivaranta Katismaa) (Varapäivä 28.6.)

Tässä kilpailussa erilliset säännöt, varmentuu viimeistään kipparikokouksessa! Kilpailussa saa olla vedossa yhtä aikaa korkeintaan 10 siimaa. Vieheiden määrä saa olla korkeintaan kaksi viehettä yhtä siimaa kohti.

Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 5
Lohikalat 61 cm kerroin 5

2. Kalaneuvos Kuhauistelu La - Su 11.-12.7.2020 klo 18.00 - 06.00, (Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta), yöuistelu

Huom! Kertoimiin tai saaliskaloihin tulossa muutos tähän kisaan!

Kuha 43 cm kerroin 5
Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 4
Toutain 60 cm kerroin 2
Lohikalat 61 cm kerroin 5

3. Happy Angler -uistelu La 15.8.2020 klo 14.00 - 21.00 (Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta), viisi kalaa/laji kilpailu

Huom! Kertoimiin tulossa muutos tähän kisaan!

Kuha 43 cm kerroin 4
Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 5
Toutain 60 cm kerroin 2
Lohikalat 61 cm kerroin 5

4. Daiwa Uistelu La 12.9.2020 klo 11.00 - 18.00 (Säkylän Pyhäjärvi, Laivaranta Katismaa) (Varapäivä 13.9.)
Tässä kilpailussa erilliset säännöt, varmentuu viimeistään kipparikokouksessa!  Kilpailussa saa olla vedossa yhtä aikaa korkeintaan 10 siimaa. Vieheiden määrä saa olla korkeintaan kaksi viehettä yhtä siimaa kohti.

Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 5
Lohikalat 61 cm kerroin 5

5. Sastamarine Uistelu La 3.10.2020 klo 10.00 - 16.00 (Sastamalan Kulo- Rauta- ja Liekovesi, Sylvään ranta), viisi kalaa/laji kilpailu

Huom! Kertoimiin tulossa muutos tähän kisaan!

Kuha 43 cm kerroin 5
Hauki 60 cm kerroin 1
Ahven 25 cm kerroin 4
Toutain 60 cm kerroin 2
Lohikalat 61 cm kerroin 5

Vuoden 2020 viisi parasta venekuntaa saa paikan vuoden 2021 SM-kilpailuihin. Kokonaispistemäärä saadaan kerrottuna kokonaissaaliin paino (g) edellä mainittujen kertoimien mukaisesti. Kahdessa osakilpailussa (15.8. ja 3.10.) huomioidaan vain viisi kalaa/kalalaji. Tasapisteisiin päädyttäessä ratkaisee mittakelpoisten kalojen lukumäärä. Jos määräkin on sama, sijoitus ratkaistaan arvalla. 

Osakilpailun voittaja saa 30 pistettä, toiseksi sijoittunut 29 pistettä, kolmonen 28 pistettä jne. Kaikki mitallisia kaloja punnitukseen tuoneet saavat vähintään yhden pisteen. Ilman mitallisia kaloja jääneet saavat 0 pistettä. Jokaisesta osakilpailusta jaetaan erikseen kaikille osallistujille 3 osallistumispistettä.

Jos cupin kokonaispisteissä päädytään tasapisteisiin, ratkaisee ykkössijojen määrä. Jos ykkössijojen määrä on sama, ratkaisee kakkossijojen määrä jne. Cupin yhteispisteisiin huomioidaan neljän parhaan osakilpailun pisteet.

Jokaisen venekunnan on ilmoitettava etukäteen kipparin ja varakipparin nimi. Osakilpailun sijoituspisteet saadakseen on vähintään toisen oltava kisassa mukana. Varakippari voi olla venekunnan kipparina kahdessa osakilpailussa. Kippari ei saa osallistua muiden venekuntien varakipparina kilpailuun ja heidän on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä järjestäjille.

3. JOUKKUEKILPAILU

Majava Cupin vuoden 2021 SM-kilpailujoukkue valitaan vuoden 2020 viimeisen osakilpailun jälkeen ja muodostetaan SM-kilpailuihin lähtevistä venekunnista. Joukkueen muodostaa korkeintaan kolme venekuntaa. Vuonna 2020 ei siis järjestetä enää erikseen Majava Cupin joukkuekilpailua osakilpailujen yhteydessä. Järjestäjät ovat päättäneet satsata nuorille suunnattuun Juniori Majava Cup kilpailuun, joka sai hyvää palautetta vuonna 2019. 

4. JUNIORI CUP 2020

Vuoden 2020 Majava Cupissa on nyt oma Juniori Cup. Juniori Cup järjestetään Majava Cupin osakilpailujen yhteydessä (viisi osakilpailua). Juniorikipparin pitää olla alle 16-vuotias.
Yhteispisteisiin lasketaan neljä (4) parasta osakilpailua, osallistumispisteet saa kaikista osakilpailuista ja pisteiden lasku menee samalla periaatteella kuin normaaliosakilpailussa.

Juniorikippari ilmoittautuu jokaisessa osakilpailussa erikseen ilmoittautumispisteessä. Osakilpailussa palkitaan kolme (3) parasta juniorikipparia ja muut juniorikipparit saavat osallistumispalkinnon.
Osakilpailupalkintoina mm. uistimia ja lahjakortteja sekä cupin palkintona lahjakortteja Happy Angler kalastajan verkkokauppaan.

Osallistuminen on ilmaista mikäli juniorikipparin venekunta osallistuu myös normaalisti Majava Cupin osakilpailuun joko juniorikipparin nimellä tai muun kipparin nimellä maksamalla normaalin osallistumismaksun. Alle 20 vuotiaan kipparin venekunta on muutenkin ilmainen.

5. BIG FIVE kilpailu

Säännöt ja osallistuminen päivittyvät tähän.

6. RAJOITUKSET JA MUUT SÄÄNNÖT

(Säkylän Pyhäjärven kilpailuissa kilpailukohtaisia sääntöjä)

Kilpailun aikana vedossa saa olla korkeintaan kahdeksan siimaa. Maksimissa on sallittu kaksi koukullista viehettä /siima. Säkylän Pyhäjärvellä saa olla vedossa yhtä aikaa korkeintaan 10 siimaa ja kaksi koukullista viehettä /siima.

Sastamalassa plaanareiden etäisyys veneestä max. 20 metriä eli kokonaisleveys max. 40 metriä. Säkylässä plaanareiden leveyttä ei ole rajoitettu.

Kilpailun aikana toisen veneen kohtaaminen on sallittu vain hätätapauksessa.

Punnitukseen saa tulla ainoastaan siihen osoitettua reittiä. Muualta punnitukseen tulevat hylätään. Tarkennukset kipparikokouksessa.

Lakisääteisesti alamittaisen kalan tuominen punnitukseen johtaa koko kilpailusuorituksen hylkäämiseen. Kokemäenjoen yläosan kalatalousalueen alamitta kuhalle on 42 cm ja lohikaloille 60 cm sekä Säkylässä että Sastamalassa.

Kolmen alle kisamittaisen kalan tuominen puntarille aiheuttaa suorituksen hylkäämisen.

Kalat punnitaan pyöreinä. Kalojen tulee olla kuolleita ja verestettyjä ennen punnitukseen tuomista. Verestystä tarkkaillaan satunnaisesti mittauksen yhteydessä, verestämätön kala aiheuttaa kilpailusuorituksen hylkäyksen.

Kalat mitataan suu kiinni, leuan kärjestä suoraksi ojennetun, yhteen puristetun, pyrstöevän kärkee kuten asetus ohjeistaa.

Kilpailupaikalla ja vesillä tulee noudattaa siisteyttä. Tyhjät tölkit ja muut roskat eivät kuulu järveen. Kilpailijoille jaetaan tätä varten tarvittaessa roskapussit (muovipussi).

Kilpailun lähdössä ja puntarille tullessa suositellaan käytettäväksi alhaisia nopeuksia. Huomioi kisan aikana vesistön muu liikenne.

Kilpailun aikana rantautuminen muualle kuin kilpailukeskukseen on sallittu vain hätätapauksessa, esim. sääolojen niin vaatiessa sekä kilpailujohtajan erillisellä luvalla.

Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan ja huolehtii, että vene ja miehistö ovat asianmukaisesti varustettuja ja asianmukaisessa kunnossa. Häiritsevästi humalassa punnitukseen tulo johtaa koko kilpailusuorituksen hylkäämiseen.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus sääntömuutoksiin, joista tiedotetaan erikseen kipparikokouksessa.

Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy 45 minuuttia ennen kilpailuajan alkamista.

Kilpailun järjestäjillä on oikeus tarkistaa osallistujien veneet ennen kilpailun alkua.

Kipparikokous alkaa heti ilmoittautumisen päätyttyä.

Punnitus alkaa viimeistään 15 min siirtymäajan päättymisen jälkeen, jotta järjestäjille mahdollistetaan tasapuolinen osallistuminen kilpailuun.

Järjestäjä nimeää jokaiseen osakilpailuun kolmihenkisen jyryn.

Kalastusvälineet, mukaan lukien plaanarit ja takilat saa laskea veteen vasta kilpailuajan alkamisen jälkeen.

Kalastusvälineet, mukaan lukien plaanarit ja takilat tulee olla ylösnostettuna ennen kilpailuajan täyttymistä.

Mittaukseen tuotu alamittainen kala jää järjestäjille.


Muista väistämisvelvollisuudet samanarvoisten alusten kohdatessa!
                                                   

Kohtaaminen

Vasemmalta tuleva väistää

Ohittaminen
Lähde:http://www.nsmp.net/vk/html/avomeri.html

7. OSALLISTUMISMAKSU

Osallistumismaksu vuodelle 2020 on 40€ / osakilpailu / venekunta kaikissa osakilpailuissa tai 190€ / venekunta ennakkoon.

Ennakkomaksu sisältää kaikki 5 osakilpailua. Mikäli kilpailumiehistön jäsenet ovat kaikki alle 20-vuotiaita (2000 tai jälkeen syntyneet) on Majava-cupiin osallistuminen maksutonta.

Maksaa voit etukäteen tilille: VUK/vetouistelujaosto FI34 5661 0120 0116 13. Ennakkomaksun tulee olla maksettuna ennen ensimmäisen osakilpailun (27.6.2020) alkua. Ota ensimmäisen osakilpailun ilmoittautumiseen mukaan kuitti maksusta!

8. HARJOITTELU KILPAILUALUEELLA

Sastamala: Kokemäenjoen yläosan kalatalousalueen vetouistelulupa. (Perinteisesti lupia saa vielä Vammalan Villihinnasta tai Nokian Kalakaavusta.) Muuten luvat lunastetaan verkkokaupasta. Lisätietoja saa kalatalousalueen nettisivuilta: https://www.kalasta.net tai kalapassin sivuilta http://www.kalapassi.fi/selaus/4. Maksujen linkit löytyvät myös Majava Cupin blogisivuilta. Huom!  Luvat ovat vuodelle 2020 henkilökohtaisia, eikä niitä saa luovuttaa toisen kalastajan käyttöön. Uutuutena vuodelle 2020 yhden vuorokauden lupa kahdeksalle vavalle 15 €.

Säkylä: Pyhäjärvelle harjoittelulupia saa mm. osoitteesta http://kauppa.sakylanpyhajarvi.fi/ .

KAIKILLA kisaan osallistuvilla on oltava valtion kalastonhoitomaksu suoritettuna, näitä tarkastetaan kisojen yhteydessä kuten aikaisemmin. Kilpailuihin liittyvistä asioista tiedotetaan Majava Cup blogissa (http://majavacup.blogspot.com tai www.majavacup.fi ), Majava Cupin Facebook ryhmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti